Formgivning och porträtt

Knut Stahle

Formgivning

Knut Stahle

Knut Stahle föddes 1988 i Stockholm och bor idag i Visby. Han har en master i visuell kommunikation från Konstfack och arbetar som grafisk formgivare – både på uppdrag och med egen konstnärlig praktik. Han har formgivit boken och illustrerat kapitlet Vapenkatalogen av Linda Åkerström.

Något inte många vet är att Stahle samlar på porslinsfåglar, han har 9 stycken. 

www.knutstahle.com

Kontakta Knut Stahle här:

Om bokens typografi:

För siffrorna i titeln användes typsnittet Sachsenwald, skapat av grafiska formgivaren Berthold Wolpe (1905–1989). Brödtexten är satt i Sabon, ritat av Jan Tschichold (1902–1974). De båda grafiska formgivarna föddes i Tyskland och flydde efter nazisternas maktövertagande till Storbritannien respektive Schweiz.

Nanna Ståhle

Författarporträtt

Nanna Ståhle

Nanna Ståhle föddes 1980 i Flen, bosatt i Göteborg sedan 2003. Ståhle är utbildad socionom (Göteborgs universitet) och varit verksam sedan 2009. Hon har en konstnärlig utbildning vid bl a Lunnevads folkhögskola (bildlinjen) och Göteborgs konstskola.

Ståhle är verksam bildkonstnär, med oljemålning, tuschteckning och kollage som primära tekniker. Har utöver medverkan i flertalet grupputställningar, haft flera separatutställningar mellan 2002-2021 i bl a Malmö, Stockholm, Göteborg. Vinnare av årets publikfavorit 2004 och 2015, i tävlingen årets konstnär, arrangerad av den sverigefinska konstnärsföreningen Suomiart.

Kontakta Nanna Ståhle här: