Ali Zardadi

Ali Zardadi

Ali Zardadi föddes 1999 i Afghanistan och bor idag i Stockholm.

Ali Zardadi är student och författare. Han kan lyssna på en låt han redan känner till om och om igen men har svårt att fokusera om han aldrig hört den förut.

Zardadis text kommer från boken “Ängeln och Sparven” utgiven 2017 på Catoblepas förlag och beskriver känslan av att vara ensam i ett nytt land.

Utdrag ur texten “Rädslan som ingen ser”:

“Det är tidigt på måndag morgon och jag är hemma. Jag är jättetrött efter en lång natt då jag inte kunnat sova så bra. Det brukar hända varje natt, att mardrömmarna kommer när jag lägger min arm över ögonen och vill somna. Jag känner mig trött i hela kroppen, jag orkar inte röra mig och lägger mig på sängen i mitt lilla rum. Jag kollar med ett halvt öga på min mobil som ligger på bordet bredvid min säng,  sträcker fram min hand, tar mobilen och loggar in på min facebooksida. Efter en stund läser jag om en händelse som en kille har skrivit om. Det är en sann händelse, men jag kan fortfarande inte tro det. Jag kan inte tro att en människa kan ta sitt liv. Någon vars mamma och pappa väntar på honom. Någon som är ett hopp för sina föräldrar.  

Jag blir rädd i hela kroppen, mitt rum blir mörkare och det blir svårare att inte brista ut i gråt. Som att mina kinder inte kan bära mina tårar. Jag kan känna hur ont det gör i hans mamma när hon får veta att hennes enda son inte lever längre. “

Konstnär: Nanna Ståhle